Huidtherapie

Huidtherapeuten behandelen patiënten met een zieke en/of beschadigde huid. Het doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening. Voorbeelden van huidproblemen zijn o.a. acne, littekens, rode haarvaatjes, ongewenste beharing en pigmentafwijkingen.

Stappenplan

  1. Onderzoek

U begint met een persoonlijk gesprek waarin u uw klachten en verwachtingen naar voren brengt. Samen met de gegevens van de verwijzende arts vormt uw informatie de basis voor het onderzoek van de Huidtherapeut.

  1. Behandelplan

De Huidtherapeut maakt in nauw overleg met u een behandelplan. Soms is het nodig om de verwijzende arts hierbij te betrekken.

  1. Behandelingen

Na het vaststellen van het behandelplan volgen de behandelingen. De huidtherapeut beschikt over verschillende technieken en vaardigheden voor de behandeling van: acne, littekens, rode haarvaatjes, ongewenste beharing en pigmentafwijkingen.

  1. Aanvullende adviezen

Tijdens en na de behandeling geeft de huidtherapeut leefregels en adviezen. Ze zijn bedoeld ter ondersteuning van de behandeling of ter voorkoming van herhaling van de klachten.

  1. Evaluatie

Voor een succesvolle behandeling is uw motivatie als patiënt onmisbaar. Tijdens en na de behandeling kijkt u samen met de huidtherapeut naar de resultaten om vast te stellen of de behandelingen het gewenste effect hebben.

Meer informatie over de behandelmogelijkheden voor huidtherapie: microdermabrasie, littekentherapie, camouflagetherapie, elektrische epilatie, pigmentafwijkingen