Elektrische epilatie

Voor ongewenste beharing of overbeharing zijn er twee termen die door elkaar gebruikt worden, maar niet hetzelfde zijn. Namelijk hypertrichose en hirsutisme. Bij de ene vorm (hypertrichose) is er sprake van bovengemiddelde haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Deze vorm komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit. De andere vorm (hirsutisme) komt alleen bij vrouwen voor. Zij hebben haargroei op plaatsen waar normaal gesproken alleen mannen haargroei ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld gezichtsbeharing.

Wij kunnen zorg dragen voor de verwijdering van ongewenste haren. Maar zelfs bij “definitieve” ontharing moet u er rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer ’’nieuwe’’ haren kunnen groeien. Er kunnen na de geboorte geen nieuwe haarzakjes ontstaan. Maar onder invloed van hormonen kunnen “slapende’’ haarzakjes actief worden. Zoals bijvoorbeeld tijdens de puberteit, zwangerschap en overgang. Haargroei kan ook gestimuleerd worden door medicijngebruik.

Overbeharing kan behandeld worden door middel van elektrische epilatie. Hierbij wordt met een minuscuul naaldje in het haarzakje gegleden om dit elektrisch te vernietigen. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk definitief vernietigd worden. Deze behandeling wordt toegepast voor grijs, lichtblond en rossig haar. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, dit is afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

Donkere haren worden met de Light Sheer ET Diodelaser behandeld. Laser heeft een bepaalde golflengte speciaal gericht op het pigment van het haar. Bij een laserbehandeling wordt het specifieke laserlicht geabsorbeerd door het pigment van het haar en zet deze om in warmte. Voldoende warmte zorgt voor vernietiging van de haarwortel. Ieder haar op ons lichaam ondergaat 3 haargroeifasen. Alleen het donkere haar in de actieve groeifase (anagene fase) wordt effectief bereikt. Er zijn daarom meerdere behandelingen nodig tot het moment dat alle haren in de groeifase zijn geweest.