Vergoedingen en verwijzingen

 

Verwijzingen

Uw huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar Huidtherapie Noord-Limburg. U wordt dan vriendelijk verzocht de verwijsbrief bij uw eerste afspraak mee te nemen. Wij brengen de (verwijzende) arts op de hoogte van de aard en voortgang van de behandelingen. Tevens kan het noodzakelijk zijn om overleg te plegen met uw arts. U mag ook op eigen initiatief een afspraak maken bij Huidtherapie Noord-Limburg, dit is de directe toegankelijkheid.

Vergoedingen

Oedeemtherapie wordt rechtstreeks door de zorgverzekeraar aan de zorgverlener betaald. De eerste twintig behandelingen komen altijd uit het aanvullende pakket, mits u een aanvullend pakket heeft. Deze eerste 20 behandelingen uit het aanvullend pakket worden vergoed uit het potje beweegzorg. Voor meer informatie raadpleeg uw polis.

Er wordt door de zorgverlener (huidtherapeut) een machtiging aangevraagd met een begeleidende brief. Benodigdheden hiervoor zijn een verwijzing van de arts met een duidelijke omschrijving van de aandoening en therapie. Wanneer de aandoening chronisch is, wordt er een machtiging afgegeven door uw zorgverzekeraar. De behandelingen worden dan, vanaf de twintigste behandeling, betaald uit het basispakket. Machtigingen worden altijd voor een bepaalde periode afgegeven door de zorgverzekeraar. Aan het einde van deze periode kan deze verlengd worden. Wanneer de aandoening niet chronisch is, kunnen de behandelingen worden betaald uit het aanvullende pakket onder de noemer beweegzorg. Voor meer informatie raadpleeg uw polis.

Huidtherapie/Lasertherapie de behandelingen van bijvoorbeeld acnetherapie, camouflagetherapie, elektrische epilatie en lasertherapie worden vergoed uit uw aanvullende pakket. Voor meer informatie raadpleeg uw polis.

De vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars kunnen verschillen. Voor een overzicht van de vergoedingen kunt u gebruik maken van onderstaande link.

Independer