La Roche- Posay


La roche- Posay: een unieke kennis van een gevoelige huid. In ruim 40 jaar dermatologische toewijding, hebben de Laboratoria La Roche-Posay al meer dan 1000 studies uitgevoerd, zowel klinisch als met patiënten. Deze hebben het mogelijk gemaakt om een unieke kennis te vergaren over de realiteit van de gevoelige huid.

  • Een gevoelige huid: wereldwijd een realiteit. 52% van de vrouwen verklaart dat ze een gevoelige huid heeft. Het treft alle continenten, alle socio-professionele kringen en alle etnische groepen. Een gevoelige huid is wereldwijd een realiteit.
  • De biologische werking van de huid begrijpen.
    Op klinisch vlak uit een gevoelige huid zich door een oncomfortabel gevoel, roodheid en irritaties. Op biologisch vlak kunnen we stellen dat het fenomeen van een gevoelige huid het resultaat is van een neurogene hyperprikkelbaarheid huidgevoeligheid door een grotere reactiviteit van de zenuwuiteinden van de epidermis met als gevolg een daling van hun reactiegrens.

Hieronder staan een aantal producten die wij in de praktijk gebruiken van La Roche-Posay beschreven. U kunt bij ons terecht voor een kosteloos intake gesprek zodat we voor uw huid advies op maat kunnen geven.


Zonbescherming, zonder parabenen, zonder parfum en minder chemische filters!


Fluide ultra-light 50+
Deze zonnebrandcrème is geschikt voor alle huidtypen. De crème heeft een vloeibare, micro-luchtige textuur. Het geeft een onzichtbaar resultaat, zonder witte sporen en is waterproof. (ook in getinte versie)
Crème 50+
Deze zonnebrandcrème is geschikt voor een normale tot droge huid. Het geeft een zijdezachte, zeer hydraterende textuur en laat geen witte sporen na. De crème is waterproof en heeft een universele kleur. (ook in getinte versie)
Gel Crème Dry Touch 50+
Deze crème is geschikt voor een gemengde tot vette huid. De crème heeft een dubbele werking tegen glimmen. Droog aanvoelende textuur en biedt onmiddellijke absorptie. Zonder witte sporen en zonder vet effect. De zonnebrandcrème is niet comedogeen en waterproof.
Melk 50+
De crème heeft een ultracomfortabele textuur en dringt makkelijk in zonder witten sporen. Tevens waterproof.
Spray 50+
De spray van La Roche-Posay heeft een frisse, lichte textuur, niet comedogeen en is waterproof.
Voedende olie 50+
De voedende olie is geschikt voor het gelaat en lichaam. Het geeft een onzichtbaar resultaat, niet kleverig en is waterproof.
Fluide AC 30
De fluide is geschikt voor een vette huid met neiging tot acne. Het heeft een dubbele werking tegen glimmen, geeft een versterkte bescherming tegen UVA en is waterproof.
Gel-Crème Dry Touch 30
Deze crème is geschikt voor een gemengde tot vette huid. De crème heeft een dubbele werking tegen glimmen en zweten. Droog aanvoelende textuur en biedt onmiddellijke absorptie. Zonder witte sporen en zonder vet effect. De zonnebrandcrème is niet comedogeen en waterproof.
Crème 30
Deze zonnebrandcrème is geschikt voor een normale tot droge huid. Zijdezachte, hydraterende textuur en is waterproof.
Melk 30
De crème heeft een ultracomfortabele textuur en dringt makkelijk in, zonder witte sporen na te laten. Tevens waterproof.
Spray 30
De zonnebrandspray heeft een frisse, lichte textuur, is niet comedogeen en waterproof.
Posthelios Herstellende Aftersun
Herstellende aftersun met kalmerende, ontzwetende en verzachtende eigenschappen. Het herstelt de door de zon geagresseerde en uitgedroogde epidermis. Kalmeert een verhit en branderig gevoel. De aftersun is vrij van parabenen.


Bescherming voor kinderen
Anthelios Dermo-Pediatrics

Melk 50+
Deze crème is geschikt voor zonne-intolerantie, zeer lichte huid en zeer felle zon. De zonnebrandcrème is vloeibaar en heeft een gemakkelijk aan te brengen textuur.
Bestand tegen zand, transpiratie en water. Getest onder dermatologisch en pediatrisch toezicht.
Spray 50+
Deze zonnebrandspray is geschikt voor een zeer lichte huid en tegen felle zon. Bestand tegen water en transpiratie. Het biedt een optimale tolerantie en is getest onder dermatologisch en pediatrisch toezicht.


Droge tot zeer droge huid atopische huid


Lipikar Baume AP+
Deze crème is geschikt voor een extreem droge huid van baby’s, kinderen en volwassenen. Indicaties zijn een gevoelige, zeer droge, geïrriteerde huid die gemakkelijk jeukt en aanzet tot krabben. Geschikt voor een huid met neiging tot atopie of allergie. De crème zorgt ervoor dat de huidbarrière hersteld en intact gehouden wordt. De crème kalmeert onmiddellijk en helpt de periode tussen de pieken van extreem droge huid te verlengen.
Lipikar Melk
Deze melk is geschikt voor een droge en oncomfortabele huid en kan zowel door kinderen als volwassenen gebruikt worden. Het hydrateert en kalmeert het trekkend gevoel en maakt de huid weer soepel en comfortabel. De melk is niet vet en plakt niet.
Nutritic Intense Rijk
Intense voedende, heropbouwende crème en is geschikt voor een zeer droge huid. De crème heeft een balsem-textuur, kalmeert de huid en maakt haar weer soepel en comfortabel. De crème verlicht het oncomfortabele gevoel van de zeer droge huid.
Nutric Intense
Intens voedende en heropbouwende crème geschikt voor de droge huid. De crème heeft een zeer fijne textuur, kalmeert de huid en maakt haar weer soepel en comfortabel. De crème verlicht het oncomfortabele gevoel van de zeer droge huid.


Droge ruwe huid – Psoriasis

Iso- Urea Melk
Deze melk is geschikt voor de gevoelige, droge en ruwe huid. De melk zorgt voor een onmiddellijk gladstrijkend effect en reguleert de huidafschilfering. Het geeft een intens comfortgevoel. De huidkwaliteit wordt getransformeerd en grondig vernieuwd.
Iso- Urea MD
Geschikt voor Psoriasis: plaques, huidschilfers en jeuk. De crème verwijderd huidschilfers, bestrijdt de verdikking van de plaques en zorgt voor een duurzame hydratatie. Vrij van parfum en parabenen.


Vette huid met onzuiverheden


Effaclar Schuimende Reinigende Gel
Deze zachte, af te spoelen reinigingsgel is geschikt voor de vette en gevoelige huid met onzuiverheden. Zuivert de epidermis en verwijdert het teveel aan sebum.
Effaclar Zuiverend Micellair Water
Geschikt voor de vette en gevoelige huid met onzuiverheden. Het zuiverde water hoeft niet afgespoeld te worden. Het verwijderd op een zachte wijze make-up, zonder de poriën te verstoppen en zuivert de epidermis.
Effaclar Micro- Exfoliërende Astringerende Lotion
Geschikt voor de vette huid met verwijde en verstopte poriën. Verkleint de poriën, bestrijdt verstopping ervan en zuivert de epidermis. De lotion hoeft niet afgespoeld te worden.
Effaclar H Reingingscrème
Deze reinigingscrème is geschikt voor een vette huid die broos is geworden door uitdrogende behandelingen. Reinigt en verzacht de huid en is antibacterieel, sebumregulerend en heeft een zachte crème- textuur om irritaties te minimaliseren.
Effaclar Duo+
Corrigerende en diepreinigende verzorging tegen onzuiverheden en anti-litteken. De crème verwijdert ernstige onzuiverheden, opent verstopte poriën en helpt het verschijnen van littekens te voorkomen.
Effaclar K+
De crème is geschikt voor een onregelmatige huidstructuur, zwarte puntjes en een vette huid. De crème zuivert de poriën en houdt het glimmen onder controle. Tevens maakt het de huidstructuur gladder.
Effaclar Mat
Geschikt voor een vette en glimmende huid met verwijde poriën. Het vertraagt de sebumproductie en neutraliseert het glimmen. De crème geeft een langdurige hydratatie en verfijnt en sluit de poriën.
Effaclar H
Ideaal voor een vette huid die broos is geworden door uitdrogende behandelingen. Intensief hydraterend en lipidenaanvullend. Herstelt het comfort en houdt de huid soepel. Kalmeert irritatie en roodheid.
Effaclar AI
Deze crème biedt een intensieve verzorging voor lokale onzuiverheden. Vermindert het aantal lokale onzuiverheden aanzienlijk.


Huidirritaties – Huidbeschadigingen

Cicaplast Baume B5
De multi-hersteller voor de gevoelige en geïrriteerde huid voor alle dagelijks irritaties. (luieruitslag, oncomfortabel gevoel van de huid, zweren, roodheid bij baby’s, oppervlakkige brandwonden, droge plekken, scheurtjes, schaafwonden, huidirritaties etc.)
Geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen. De crème heeft een drievoudige werking: kalmerend, herstellend en is antibacterieel.
Cicaplast Gel
Deze gel zorgt voor herstel van de epidermis na dermatologische ingrepen of esthetische behandelingen. (laser, peeling of excisie) Geschikt voor kinderen en volwassenen. De gel heeft een drievoudige werking: kalmerend, herstellend en is antibacterieel. Tevens heeft de gel een unieke textuur: hydraterend, beschermend, transparant en niet vet.


Roodheden – Rosalic

Rosaliac Zuiverende Micellaire Gel
Geschikt voor een gevoelige, fijne en reactieve huid met roodheden. De gel reinigt en verzacht gelaat en ogen. Het heeft een verfrissende geltextuur en geeft een onmiddellijk verzachtend effect.
Rosalic AR Intense
Geschikt voor een gevoelige, fijne en reactieve huid met roodheden. Smoort de ontwikkeling van roodheid in de kiem en geeft een gelijkmatige heldere teint. De crème hydrateert en kalmeert langdurig.
Rosalic UV Light Rijk
Geschikt voor een gevoelige, fijne en reactieve huid met roodheden. De crème biedt een remanente en fotostabiele bescherming tegen de dagelijkse UVA/UVB straling. SPF 15

 

Anti-aging

Redermic R
Deze crème is geschikt voor een huid met veroudering (geaccentueerde rimpels, ongelijkmatige teint) De crème verzacht rimpels en zorgt voor een getransformeerd huidoppervlak. De crème bevat Retinol.
Redermic R Ogen
Geschikt voor een gevoelige huid rond de ogen, bij veroudering, tekenen van vermoeidheid en geaccentueerde rimpels rond de ogen. De crème zorgt ervoor dat de rimpels worden gladgestreken en verminderd donkere kringen rond de ogen.
Redermic C
Geschikt voor een huid met diepe rimpels, verlies aan stevigheid en gebrek aan een egale teint. De huid wordt steviger, rimpeltjes worden vervaagd en diepe rimpels worden gecorrigeerd. De teint wordt egaler, rode vlekken worden minder zichtbaar. Geschikt voor een normale tot gemengde huid, droge huid en UV.
Redermic C Ogen
Deze crème is geschikt voor een gevoelige huid rond de ogen, bij kraaienpootjes, verlies van stevigheid en gebrek aan egaliteit rond de ogen. De huid wordt steviger, rimpeltjes vervagen en diepe rimpels worden gecorrigeerd. De oogcontour wordt egaler en de blik wordt helder.
Pigmentclar UV
Geschikt voor een huid met pigmentvlekken, onregelmatige teint door lange blootstelling aan UVA en vervuiling. De crème zorgt voor een onmiddellijk effect: een stralende teint. Na 4 weken zijn de donkere vlekken aanzienlijk verminderd. SPF 30
Pigmentclar Serum
Deze serum is geschikt voor bruine vlekken/pigmentstoornissen en bij een doffe en onregelmatige teint. Zorgt voor een zachte exfoliatie en snelle egalisering van de teint voor een frisse en stralende huid. Vervaagt vlekken en pigmentstoornissen zichtbaar.
Pigmentclar Ogen
Geschikt voor blauwe, bruine kringen en een doffe oogcontour rond de ogen. Vermindert duidelijk blauwe kringen door een slechte circulatie en bruine kringen door een overproductie aan melanine.