Huidverbetering

Geschiedenis Obagi Medical

Dr. Zein E. Obagi (dermatoloog , Beverly Hills, USA), is de bedenker en ontwikkelaar van de medische producten van Obagi Medical, ZO Medical en de cosmetische lijn ZO Skin Health. Hij is marktleider in de Verenigde Staten op het gebied van medische producten voor huidverbetering en huidverjonging. Zijn producten worden ingezet voor specifieke aandoeningen zoals onder andere hyperpigmentatie, melasma (zwangerschapsmasker), actinische keratose, acne, acnelittekens, rosacea en huidveroudering in het algemeen.

Om deze gezonde huid te kunnen bereiken heeft Dr. Obagi diverse transformatiesystemen ontwikkeld. Deze systemen zijn in te zetten na een consult en advies van uw huidtherapeut. De producten worden tweemaal daags thuis gebruikt. Na een transformatiefase van gemiddeld een huidcyclus (gemiddeld 6 tot 8 weken) wordt de gezonde en nieuwe huid al zichtbaar. Begeleiding tijdens dit transformatieproces is essentieel. Uw huidtherapeut is opgeleid om u tijdens deze periode te voorzien van de juiste adviezen en passende behandelingen die van toegevoegde waarde zijn voor het resultaat. 

Zo Medical

Zo Medical is de absolute basis voor een gezonde en stralende huid. De behandeling verbetert uw huid van binnenuit. Met name acne, pigmentvlekken en rimpeltjes verdwijnen. Zo Medical is een product van Obagi Medical en verfrist, vernieuwt en beschermt uw huid voor een langdurig effect.

Retinol dringt diep door in de huid

Retinol is de basis van Zo Medical. Retinol is het deel van vitamine A dat onder andere de celvernieuwing regelt in de huid. Tevens verhoogt het de elasticiteit van uw huid. Zo Medical dringt diep door in de huid, precies daar waar het zijn werk kan doen. Dat geeft meteen aan waarom Zo Medical wél werkt, veel crèmes komen namelijk niet verder dan de opperhuid. Door de unieke componenten komt Zo Medical precies waar het hoort: in de diepere huidlagen. Hierdoor kan het systeem echt het verschil maken in de verbetering van uw huid.
Tijdens de behandelingen met ZO Medical voelt u al snel het verschil. U heeft minder rimpels, roodheid neemt af, de huid wordt egaler en voelt soepel aan. Het grote voordeel van Zo Medical is dat u slechts lichte bijwerkingen ervaart tijdens de behandeling, zoals roodheid of schilfers. Zo Medical is eenvoudig in het gebruik.

Krachtig product dat andere behandelingen ondersteunt

In combinatie met andere behandelingen, zoals medische peelings of microdermabrasie geeft Zo Medical nog mooiere resultaten. De behandeling is niet ingrijpend maar wel effectief. Dat maakt de combinatie met verschillende behandelingen mogelijk en eenvoudig.

Zo Skin Health

Met de producten van Zo Skin Health van Obagi Medical onderhoudt u uw huid. Zodat u ook op de langere termijn geniet van een gezonde huid, zonder rimpels en met een egale teint. Zo Skin Health verzorgt uw huid optimaal met een diepgaand effect. Zo Skin Health is een luxe productlijn die uw huid voedt en beschermt. Door de hoge concentraties Retinol en antioxidanten geven uw huid een echte oppepper. Dit maakt Zo Skin Health een optimaal anti-agingproduct!

Healthy Skin Concept

Naast de natuurlijke veroudering, wordt de huid gedurende het leven voortdurend blootgesteld aan allerlei invloeden die deze beschadigen en de celfuncties beïnvloeden en verminderen. Dit betekent dat de huid steeds slechter gaat functioneren en minder gezond wordt, met fijne lijntjes, rimpels, verslapping van de huid, een vale en/of oneffen kleur, pigmentvlekken, etc. als gevolg.

Dr. Obagi is de grondlegger van het concept Healthy Skin, gezonde huid, waarbij de behandeling van al deze symptomen bestaat uit het weer gezond maken van de huid. Naarmate we ouder worden, worden onze huidcellen steeds luier en sommige soorten huidcellen raken zelfs in niet-actieve toestand, een soort winterslaap. Blootstelling aan zonlicht en andere factoren kunnen de veroudering versnellen, doordat zij het DNA in de huidcellen beschadigen. De symptomen van vele huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld acne, melasma en rosacea zijn het gevolg van een niet goed functionerende huid, een onbalans, een niet gezonde huid. Overmatig gebruik van slechts ‘vochtinbrengende’ producten zorgt voor een versnelde veroudering van de huid. De bovenste huidlaag (bestaat uit dode cellen, stratum corneum genaamd) is de enige laag, waarin water is in te brengen. Echter wanneer dit gebeurt, reageren de huidlagen eronder door onmiddellijk al het water uit de diepere huidlagen te onttrekken. Het gevolg: de huid voelt droog aan en wordt gevoeliger en kwetsbaarder.

Maar wat is nu een gezonde huid?

Een gezonde huid is een huid waarin alle huidcellen actief en wakker zijn en hard aan het werk. In het overzicht hieronder staan de eigenschappen waaraan een gezonde huid voldoet. Wat op zal vallen, is dat de eigenschappen van een gezonde huid overeenkomen met dat wat we als mensen mooi vinden.

Eigenschap Beschadigde huid Gezonde huid
Structuur Ruw Zacht
Strakte Los Strak
Poriën Groot Klein
Helderheid Dof Heldere glans
Ziekten Kan ziektebeelden vertonen (bv. acne of rosacea) Ziektevrij
Tolerantie Gevoelig Tolerant
Stevigheid Slap Stevig
Huidtoon Ongelijkmatig van kleur (toon en vlekken) Gelijkmatig van toon en kleur
Hydratatie Droog Van nature gehydrateerd
Volume Verlies van volume Vol van volume