ZO Skin Health 

 

Herstel van de huidgezondheid

Dr. Zein Obagi bestrijdt huidproblemen niet als losstaande aandoeningen, maar vanuit de gedachte van een gezonde, goed functionerende huid. Zijn healthy-skin concept staat voor huidverbetering op medische en niet-medische wijze, met uitgebreide, klinisch bewezen resultaten. Leeftijd, genen, invloeden van buitenaf (UV straling, vervuiling), stress, hormonen, slaappatroon en huidverzorging spelen allemaal een rol bij huidgezondheid. Met een gebalanceerde levensstijl en een effectief huidverzorgingsproduct kunt u een gezonde huid opbouwen. ZO® biedt een even eenvoudige als allesomvattende aanpak voor het herstel en behoud van een gezonde huid. ZO® producten worden gekenmerkt door de inzet van een scala aan ingrediënten, zoals onder andere krachtige retinolen, alfa-hydroxyzuren, groeifactoren en vitamine C, en staan zo garant voor een uitgebreid aanbod aan producten voor herstel van de meest uiteenlopende huidproblemen.

 

Stap 1. ZO® GRS Getting Skin Ready™
ZO® GSR™ Getting Skin Ready™ is de essentiële eerste stap op weg naar een gezonde huid. Het is een eenvoudig systeem bestaande uit de drie stappen: reinigen, exfoliëren en tonen. De drie stappen zorgen voor normalisatie van de huidfuncties en optimalisatie van de effectiviteit van alle programma’s.

 

REINIGEN

Hydrating Cleanser
Is geschikt voor een normaal tot droge huid. Het reinigt onzuiverheden, talg en make-up. Minimaliseert droogheid en irritatie. Verzacht en kalmeert de gevoelige huid.

 

Exfoliating Cleanser
Is geschikt voor de normale tot vette huid. Reinigt onzuiverheden, talg en make-up. Helpt verstoppende cellen te verwijderen. Exfolieert en zuivert de huid. Helpt ontstekingen te verminderen.

 

Gentle Cleanser

Is geschikt voor alle huidtypen. Reinigt onzuiverheden, talg en make-up. Deze effectieve make-up remover is ook geschikt als scheergel of douchegel. Vult hydratatie aan. Biedt voordelen van antioxidanten en irritatieremmers.

 

EXFOLIËREN

Exfoliating Polish
Is geschikt voor alle huidtypen. Ultrafijne magnesiumkristallen exfoliëren dode huidcellen en zorgen voor een heldere, gladdere en egalere huidtoon. Verbetert de penetratie van actieve ingrediënten. Versoepelt en verheldert de huid direct. Vult hydratatie en gezonde lipiden aan.

 

Dual Action Scrub

Is geschikt voor de vette huid, gevoelig voor acne. Ultrafijne microbolletjes en microsphere kristallen helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en overtollig talg. Bestrijdt acne veroorzakende bacteriën. Vermindert ontstekingen en neutraliseert vrije radicalen. Verbetert de bloedsomloop en herstelt de natuurlijke glans van de huid. Vult hydratatie aan.

 

TONEN

Complexion Renewal Pads
Is geschikt voor de normale tot vette huid. Vult hydratatie aan en voorkomt uitslag. Bevat salicylzuur om het talggehalte te verlagen, poriënverstoppende dode cellen te exfoliëren en vuil en talg te verwijderen. Botanische extracten dragen ertoe bij irritaties te verzachten en te kalmeren.

 

Oil Control Pads

Is geschikt voor een vette huid, gevoelig voor acne. Biedt een acne voorkomende oplossing met maximale sterkte. Bevat 2% salicylzuur om de talgproductie te reduceren en huid verstoppende cellen te exfoliëren. Fruitextracten reguleren de olie en minimaliseren de poriëngrootte. Glycol- en amandelzuren exfoliëren en versoepelen de huid, terwijl de plantenextracten irritatie verlichten.

 

Calming Toner

Is geschikt voor de droge tot gevoelige huid. Neutraliseert de pH van de huid en herstelt de huidgezondheid. Verwijdert onzuiverheden en minimaliseert poriën grootte. Exfolieert een droge, doffe huid op subtiele wijze. Hydrateert, verzacht en kalmeert de huid.

 

Stap 2. Voorkomen + Corrigeren
Bij de tweede stap worden producten voor de behandeling van specifieke huidproblemen ingezet. Hierbij gaat het om producten die ofwel onderdeel uitmaken van preventieve dagelijkse huidverzorgingsprogramma’s die de huid gezond houden en toekomstige beschadiging voorkomen ofwel van agressieve programma’s gericht op reparatie en herstel.

 

Instant Pore Refiner

Is geschikt voor alle huidtypen en wordt aanbevolen in alle protocollen voor extra verfijnde poriën, talgcontrole en textuurverbetering. De formule met dubbele werking gaat het glimmende effect tegen en zorgt direct voor een matte finish. Versterkt de huidbarrière, minimaliseert ontstekingen, biedt continue bescherming van antioxidanten.

 

Daily Power Defense
Is geschikt voor alle huidtypen en hoort thuis in alle protocollen. Ondersteunt het natuurlijke DNA-herstelproces van de huid. Stimuleert de productie van collageen en hyaluronan. Gaat de strijd aan met tekenen van huidveroudering, fijne lijntjes, rimpels en een doffe huid. Vult lipiden aan en optimaliseert de barrièrefunctie van de huid. Biedt de eigenschappen van antioxidanten.

 

PRODUCTEN VOOR HUIDVEROUDERING

10% Vitamin C Self-Activating

Dit serum biedt een werkzame dosis pure vitamine C gestabiliseerd om de huid te verhelderen en de textuur te revitaliseren. Het corrigeert bestaand pigment en voorkomt toekomstig pigment. Vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Krachtige antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Natuurlijke lipiden hydrateren de huid en ondersteunen het herstel van de huidbarrière.

 

Growth factor serum

Dit is een zachte, effectieve anti-aging behandeling voor alle huidtypen met matige huidveroudering. Verbetert de productie van collageen en hyaluronzuur) en voorkomt toekomstige tekenen van huidveroudering. Verzacht de zichtbaarheid van expressierimpels en –lijntjes. Biedt ontstekingsremmende voordelen en kalmeert en verzacht de huid. Versterkt de huid en fungeert als bouwsteen voor sterkere protocollen.

 

Wrinkle + Texture Repair

Voor de verouderde huid met diepe lijnen en rimpels. Bevat 0,5% retinol, waardoor het huidvernieuwingsproces opnieuw wordt geactiveerd. Hierdoor verbetert de hydratatie, worden rimpels minder zichtbaar en wordt de huidstructuur fijner. Ideaal voor ruwe leerachtige, zonbeschadigde huid. Verhoogt de productie van collageen en hyaluronan. Biedt ontstekingsremmende eigenschappen en verzacht en kalmeert de huid.

 

Radical Night Repair

Voor de verouderde huid met fijne lijntjes, rimpels en de zonbeschadigde huid. Bevat 1% retinol, waardoor de huidtextuur aanzienlijk verbeterd wordt. Maakt de huid strak, glad en stevig. Herstelt oppervlakkige huidverkleuring. Gaat irritatie tegen en kalmeert en verzacht de huid. Biedt een krachtige bescherming van antioxidanten en een ontstekingsremmende bescherming om ontstekingen te minimaliseren en toekomstige huidveroudering te voorkomen. Kan ook worden gebruikt als geavanceerde anti-aging peeling voor thuis.

 

Firming Serum

Firming Serum is speciaal ontwikkeld voor zowel gematigde als ernstige tekenen van huidveroudering. De huid wordt zichtbaar sterker en steviger gemaakt voor een strakke gezichtscontour. De bioactieve formule ondersteunt structureel de huid en vermindert de zichtbaarheid van huidverslapping, verlies van contour en verlies van elasticiteit. Houdt de hydratatie op peil en ondersteunt de barrièrefunctie van een gezonde huid.

 

Exfoliation Accelerator

Dit unieke complex van glycolzuur en melkzuur draagt bij aan de verwijdering van dode huidcellen en huidvernieuwing. Versnelt de verbetering van textuur, acne, zonbeschadigde of verouderde huid. Ontstekingsremmers die helpen de beschadigde huid te verzachten en te herstellen. Repareert en herstelt de barrièrefunctie van de huid.

 

PRODUCTEN VOOR PIGMENTATIE

10% Vitamin C Self-Activating

Dit serum biedt een werkzame dosis pure vitamine C gestabiliseerd om de huid te verhelderen en de textuur te revitaliseren. Het corrigeert bestaand pigment en voorkomt toekomstig pigment. Vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Krachtige antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Natuurlijke lipiden hydrateren de huid en ondersteunen het herstel van de huidbarrière.

 

Brightalive Skin Brightener

Zachte brightener zonder hydrochinon en retinol voor de gepigmenteerde huid, geschikt voor alle huidtypen. Verheldert de huid en blokkeert de vorming van nieuw pigment. Verwijdert dode huidcellen en zuivert bestaande pigmentatie. Vernieuwt, herstelt en behoudt hydratatie. Kalmeert en verzacht de huid.

 

Exfoliation Accelerator

Dit unieke complex van glycolzuur en melkzuur draagt bij aan de verwijdering van dode huidcellen en huidvernieuwing. Versnelt de verbetering van textuur, acne, zonbeschadigde of verouderde huid. Ontstekingsremmers die helpen de beschadigde huid te verzachten en te herstellen. Repareert en herstelt de barrièrefunctie van de huid.

 

Retinol Skin Brightener

Retinol behandeling zonder hydrochinon voor de gepigmenteerde huid. Gaat de strijd aan met bestaande pigmentatie en verheldert de huidtoon snel. Helpt de vorming van nieuw melanine af te remmen. Alternatief zonder hydrochinon of stabilisatie na gebruik van een hydrochinon behandeling. Biedt bescherming van antioxidanten. Beschikbaar met 0,25%, 0,5% en 1,0% retinol.

 

PRODUCTEN VOOR ACNE

Sulfer Mask

Natuurlijke op klei gebaseerde formule, met 10% sulfer, voor de behandeling van milde, gemiddelde en ernstige acne. Behandelt en voorkomt acne, vermindert talg en kalmeert irritatie. Biedt herstel, aanvulling en behoud van hydratatie. Absorbeert talg op het huidoppervlak en verwijdert vuil om de poriën schoon te houden. Kan ook worden gebruikt voor plaatselijke behandeling van onzuiverheden.

 

Enzymatic Peel

Exfoliatie versnellende behandeling voor alle huidtypen. Biedt zachte huidvernieuwing met onzichtbare exfoliatie. Herstelt de hydratatie en lipiden en versterkt de barrièrefunctie van de huid. Helpt de huid te verzachten en te kalmeren.

 

Exfoliation Accelerator

Dit unieke complex van glycolzuur en melkzuur draagt bij aan de verwijdering van dode huidcellen en huidvernieuwing. Versnelt de verbetering van textuur, acne, zonbeschadigde of verouderde huid. Ontstekingsremmers die helpen de beschadigde huid te verzachten en te herstellen. Repareert en herstelt de barrièrefunctie van de huid.

 

Acne Control

Deze uiterst krachtige formule met 10% gemicroniseerd benzylperioxide is geschikt voor de behandeling van gemiddelde en ernstige acne. Het helpt talg op het huidoppervlak te reguleren, bacteriën op de huid te neutraliseren en toekomstige uitbraken te voorkomen. Voorkomt en behandelt wondjes door acne. Hydrateert en voorkomt een ontstoken en geïrriteerde huid.

 

PRODUCTEN VOOR ROODHEID

Enzymatic Peel

Exfoliatie versnellende behandeling voor alle huidtypen. Biedt zachte huidvernieuwing met onzichtbare exfoliatie. Herstelt de hydratatie en lipiden en versterkt de barrièrefunctie van de huid. Helpt de huid te verzachten en te kalmeren.

 

Exfoliation Accelerator

Dit unieke complex van glycolzuur en melkzuur draagt bij aan de verwijdering van dode huidcellen en huidvernieuwing. Versnelt de verbetering van textuur, acne, zonbeschadigde of verouderde huid. Ontstekingsremmers die helpen de beschadigde huid te verzachten en te herstellen. Repareert en herstelt de barrièrefunctie van de huid.

 

Rozatrol

Huidversterkende behandeling voor verlichting van symptomen gerelateerd aan milde, gemiddelde en ernstige rosacea. Minimaliseert ontstekingen en vermindert roodheid. Bevordert een gezonde microcirculatie. Voorkomt de productie van overtollig talg en biedt antimicrobiële voordelen. Verbetert de huidtextuur. Beschermt zenuwuiteinden en houdt gezonde cellulaire communicatie in stand.

 

AANVULLENDE PRODUCTEN

De protocollen kunnen worden aangevuld met producten voor hydratatie en kalmering en oogbehandeling. ZO® hydrators zijn ontwikkeld om irritatie te verzachten, de uitstraling te verfrissen en de natuurlijke vochtbalans van de huid te herstellen. De producten voor oogbehandeling zijn onmisbaar in ieder huidverzorgend regime. Een goede verzorging van de ogen is namelijk een cruciale stap in het behouden van een jong uitziende, gezonde huid.

 

Renewal Crème

Lichtgewicht hydrator voor alle huidtypen, met name de vette en acnegevoelige huid. Herstelt hydratatie met een licht, gewichtloos gevoel. Verzacht en vermindert huidirritatie. Herstelt de huid na reiniging, verstevigt en egaliseert. Retinol helpt de fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

 

Recovery Crème

Rijke, verzachtende hydrator voor ernstig droge en gevoelige huid. Herstelt lipiden in een droge, schilferige huid en zorgt voor een overvloedige, comfortabele barrière. Ondersteunt DNA-herstel. Voorkomt roodheid en ontstekingen. Bevordert cel vernieuwing. Retinol helpt de fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

 

Hydrating Crème

Universele, lichtgewicht hydrator zonder retinol. Ondersteunt een na behandeling beschadigde, droge geïrriteerde en jeukende huid. Stimuleert de productie van hyaluronan en bevordert de re-epithelisatie van de huid. Stimuleert de celproliferatie en versnelt het herstel van de huid. Ideaal bij eczeem, atopische dermatitis, rosacea, ontstoken acne, verbrande huid, lijntjes, gerimpelde huid en gebruikers van roaccutane.

 

Intense Eye Crème

Lichtgewicht, anti-aging behandeling voor de ogen. Deze oogbehandeling maakt gebruik van retinol en geavanceerde peptiden om de zichtbaarheid van fijne lijntjes en de eerste rimpels te verminderen. Stimuleert collageensynthese en vermindert pigment voor een egale toon. Helpt de zichtbaarheid te verminderen van donkere kringen. Biedt optische diffusers die imperfecties minimaliseren.

 

Hydrafirm

Geavanceerde oogbehandeling voor lijntjes, rimpels, donkere kringen en verdikkingen. Speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van tekenen van huidveroudering rondom de ogen te minimaliseren. Direct na de eerste keer aanbrengen versoepelt de huid waardoor deze direct steviger aanvoelt.

 

Stap 3. Beschermen

De laatste stap van alle ZO® protocollen bestaat uit bescherming van de huid tegen UV-beschadiging. De producten van ZO® Zonbescherming staan garant voor maximale bescherming aan de hand van het breedste, meest uitgebreide assortiment momenteel beschikbaar voor bescherming tegen de zon – UVA/UVB, HEV-licht (high-energy visible) en IR-A-straling (infrarood). Bovendien zijn deze producten specifiek samengesteld om de gezonde huidfuncties te ondersteunen en de natuurlijke weerstand van de huid tegen UV-licht te verbeteren.

 

Sunscreen + Primer Broad-Spectrum SPF 30
Geschikt voor alle huidtypen. Biedt bescherming tegen UVA/ UVB, HEV en IR-A. Voorziet in verstevigende peptiden. Een universele tint en een zijdematte finish helpen de zichtbaarheid van imperfecties te verminderen. Kan afzonderlijk worden gebruikt of onder make-up voor een gelijkmatige, langdurige werkzaamheid.

 

Smart Tone Broad-Spectrum SPF 50

Geschikt voor alle huidtypen. Biedt bescherming tegen UVA/ UVB, HEV en IR-A. Levert een bronskleurig glanzend effect en een lichtgewicht gevoel. Biedt een universele tint die perfect aansluit bij iedere huidtoon. Verhindert toekomstig pigment. Lichtgewicht en voorzien van een aangename geur.