ZO Skin Health 

 

ZO Skin Health Filosofie
Dr. Obagi bestrijdt huidproblemen niet als losstaande aandoeningen, maar vanuit de gedachte van een gezonde, goed functionerende huid. Zijn healthy-skin concept staat voor huidverbetering op medische en niet-medische wijze, met uitgebreide, klinisch bewezen resultaten.

Gezonde huid versus beschadigde huid
Leeftijd, genen, invloeden van buitenaf (UV straling, vervuiling), stress, hormonen, slaappatroon en huidverzorging spelen allemaal een rol bij de gezondheid van de huid.
Het goede nieuws: met een gebalanceerde levensstijl en een effectief huidverzorgingsproduct kunt u een gezonde huid opbouwen.

ZO Skin Health 5-stappen programma
Anders dan traditionele anti-aging huidverzorgingsproducten werkt ZO Skin Health op cellulair niveau om de huid te verzorgen, herstellen en onderhouden. Zo Skin Health helpt om een optimale gezondheid van de huid te creëren door meerdere ‘lagen’ Retinol, antioxidanten, peptiden en vitamines aan te brengen, om zo het herstel van de huid te versnellen en de huid te verbeteren. Dr. Obagi raadt een 5-stappen programma aan (Reinigen, Activeren, Stimuleren, Kalmeren + Voeden, Beschermen), waarin producten worden gebruikt die echt uniek zijn. Afhankelijk van wat past bij uw wensen en huidtype zal een keuze gemaakt worden uit de onderstaande huidproducten. Deze producten kunnen gecombineerd worden met de producten van Zo Medical.

Stap 1. Reinigen
Om de structuur te verbeteren, dofheid te verminderen en de penetratie van de opvolgende stappen te verbeteren. De ZO Skin Health reinigingsproducten verwijderen onzuiverheden, neutraliseren vrije radicalen en voeden de huid met krachtige antioxidanten.

Offects exfoliating Cleanser
Is speciaal geschikt voor een normaal tot vette huid. Verwijdert onzuiverheden en herstelt schade aan de oppervlakte van de huid. Het exfolieert zacht de oppervlakte van de huid en werkt doelgericht op overtollig talg. Het product bevat lipopeptide, hetgeen een boost geeft aan de collageenproductie. Het bevat ingekapselde vitamine E- bolletjes. (Vitamine E is een van de meest belangrijke antioxidanten voor een gezonde huid).

Offects Hydrating Cleanser
Is geschikt voor een normaal tot droge huid. Het verwijdert onzuiverheden op een zachte manier en herstelt oppervlakkige schade. Het verbetert de natuurlijke hydratatie van binnen uit en stimuleert de groei van gezond huidweefsel.

Stap 2. Activeren
Om de penetratie van de actieve ingrediënten te bevorderen. Deze producten verwijderen de bovenste laag van dode huidcellen en talg zodat de actieve ingrediënten beter hun werk kunnen doen.

Offects Exfoliating Polish
Verbetert de penetratie van actieve ingrediënten. Verwijdert dode huidcellen en sebum waardoor de huidstructuur verbetert. Activeert de werking van huidcellen en vitamine C en E zorgen voor een krachtige antioxidantenbescherming.

Offects Te-Pads
Is geschikt om een acne huid onder controle te houden. De Te-pads bevatten 2% salicylzuur (dit is de hoogste concentratie verkrijgbaar zonder recept). Het exfolieert poriën (verstopte  huidcellen) en zorgt voor een betere penetratie van andere producten. 2% salicylzuur vermindert acne uitbraken, overtollig talg en verwijdert dode huidcellen. De verschillende botanische extracten die gebruikt worden kalmeren en voeden de huid.

Stap 3. Stimuleren
Deze producten worden ingezet om pigmentatie, rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de collageen- en elastineproductie te stimuleren. Deze ZO Skin Health producten verbeteren de celfunctie. Alle producten bevatten Retinol: dit is het meest actieve ingrediënt om de celvernieuwing te stimuleren en daarmee veroudering tegen te gaan.

Ossential Daily Power Defense
Is enerzijds een anti-aging product. Het zorgt ervoor dat fijne lijntjes en rimpels verminderen, het houdt de huid stevig en elastisch. Anderzijds biedt het een krachtige antioxidantbescherming en zorgt het voor extra stimulans, het egaliseren van de huidtoon en gaat het toekomstige/ vroegtijdige veroudering tegen.

Ossential Growth Factor Serum Plus
Is ontwikkeld met onder andere Retinol en growth factor om de celregeneratie te verbeteren. Het verstevigt de huid en egaliseert de huidtoon door middel van lipopeptide, epidermal growth factor en Retinol. Het serum heeft een antioxidantwerking, beschermt tegen vrije radicalen en gaat toekomstige/vroegtijdige veroudering tegen. Niettemin verbetert het de huidcyclus, verminderd roodheid in het gelaat en gaat inflammatie tegen.

Advanced Radical Night Repair
Bevat de hoogst verkrijgbare concentratie van Retinol. (Retinol is klinisch bewezen het meest effectieve ingrediënt dat wordt gebruikt in cosmetica tegen huidveroudering). Het vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels, een oneffen huidtoon en hyperpigmentatie. Het stimuleert de collageenproductie en verbetert de elasticiteit van de huid. Vitamine C zorgt voor een krachtige antioxidantenbescherming en geeft vrije radicalen geen kans om schade aan de huid te brengen. Op deze manier gaat het huidveroudering tegen.

Stap 4. Kalmeren en voeden
Om de huid te verzorgen en te kalmeren nadat de bovenste huidlaag is geëxfolieerd en de krachtige ingrediënten zijn aangebracht, worden deze ZO Skin Health producten met kalmerende ingrediënten gebruikt om eventuele irritatie en roodheid te verminderen. Deze kunnen opspelen na het gebruik van Retinol en vitamine C in hoge concentraties. De kalmerende producten zorgen ook voor een betere hydratatie van de huid door de voedende ingrediënten.

Ommerse Renewal Crème
Verzacht, kalmeert en verzorgt de huid. Zorgt voor een optimale voeding van de huid. Het stimuleert de vochtregulatie van binnenuit, vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Het geeft een boost aan de natuurlijke collageenproductie, herstelt opgedane huidschade en verlicht roodheid en droogheid.

Ommerse Overnight Recovery Crème
Verzacht, kalmeert en verzorgt de huid.  Zorgt voor een diepe hydratatie en vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels en verbetert de huidstructuur. Conditioneert de huid, gaat roodheid, irritatie en ontstekingen tegen en herstelt opgedane huidschade. Het helpt de huidbarrière te herstellen.

Stap 5. Beschermen
Om de huid te beschermen tegen toekomstige schade raadt Dr. Obagi aan om een UVA/ UVB bescherming te gebruiken.

Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30
Beschermt tegen UVA- (straling die de huid veroudert) en UVB- (straling die de huid verbrandt) zonbeschadiging. Heeft een hoge antioxidantenbescherming  en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Het stimuleert de collageen productie met lipopeptide en gaat vrije radicalen tegen. Het verzacht de huid en is een goede basis voor make-up.