Reis naar Medi Bayreuth

Monique van Dijk van Huidtherapie Noord-Limburg vertrekt zondag 21 mei 2017 voor drie dagen naar Bayreuth met Medi (Medi Nederland B.V.). Op het programma staan onder meer een bezoek aan de Lympho-Opt kliniek van Dr. Schingale en een bedrijfsbezoek aan het hoofdkantoor van Medi. In de kliniek wordt een presentatie over de aanpak van lymf- en lipoedeem gegeven en worden de diverse behandelmethoden getoond. Tijdens het bezoek aan de fabriek wordt er kennisgemaakt met het productieproces van de Medi producten. Daarnaast worden er nog diverse workshops gegeven. We wensen Monique veel plezier in Bayreuth!

Qualizorg

Qualizorg staat voor een patiëntgerichte, transparante en doelmatige zorg. Qualizorg heeft het doel om u inzicht te geven in de kwaliteit van de zorgverlener en geeft u de mogelijkheid om uw zorgverlener te beoordelen. Wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit van zorg door onderzoeksbureau Qualiview / Qualizorg B.V. heeft onze praktijk beoordeeld met een 9.2! Wilt u ons ook beoordelen? Door uw ervaringen met onze praktijk te delen, helpt u ons om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Nieuwe collega

Mijn naam is Bente Holtappels en in juni 2018 heb ik de opleiding huidtherapie afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Mijn afstudeerstage heb ik volbracht bij Huidtherapie Noord-Limburg. Daarnaast heb ik in mijn afstudeerjaar stagegelopen bij MohsA Huidcentrum te Venray. In deze stage heb ik meegelopen met verschillende dermatologen, waarbij ik mij vooral heb beziggehouden met de zorg voor huidkankerpatiënten. Vanaf 1 juli 2018 ben ik werkzaam bij Huidtherapie Noord-Limburg.

Informatieavond oncologie

Op 8 juni 2017 organiseert Gezondheidscentrum Grubbenvorst een informatieavond over oncologie. Huidtherapie Noord-Limburg zal een lezing verzorgen over oncologie en huidtherapie. Iedereen is van harte welkom om de lezingen bij te wonen. Voor meer informatie zie de flyer van Gezondheidscentrum Grubbenvorst.

Medical Taping

Kim Jacobs van Huidtherapie Noord-Limburg heeft de cursus Medical Taping gevolgd bij Disporta in Tilburg. Tijdens deze twee daagse cursus zijn aan bod gekomen: De materiaal eigenschappen tot de nieuwste technieken van taping. Diverse casussen zijn behandeld en hoe deze techniek op verschillende manieren toegepast kan worden in de praktijk.

Wat is lymfetape? Lymfetape is een zeer rekbare katoenen tape met elastische vezels. De tape wordt onder spanning op de huid in het oedeemgebied aangebracht. Dat gebeurt op een speciale wijze, op armen en benen bijvoorbeeld spiraalvormig. De tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid. De tape trekt de huid een heel klein beetje omhoog, waardoor in de huid en de onderliggende weefsels meer ruimte komt voor het lymfevocht om zich te verplaatsen. Lymfetaping is geen behandeling op zich, maar een ondersteuning van de oedeembehandeling. Lymfetape kan toegepast worden bij lymfoedeem, fibrotisch weefsel, littekens en zenuwpijn. In combinatie met manuele lymfdrainage, compressietherapie en littekentherapie kan lymfetape een ondersteuning zijn om de klachten te verminderen. Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze huidtherapeuten.

Innovatieve peelbehandelingen voor huidverbetering

De huid en oedeemtherapeuten van Huidtherapie Noord-Limburg hebben een training gevolgd over de DermaPeelings van Dermaquest. Soms is een huidbehandeling namelijk niet voldoende om het beoogde resultaat te behalen en is het nodig een stapje verder te gaan door bijvoorbeeld een DermaPeel kuur te ondergaan. De behandelingen zijn vernieuwend en bieden een effectieve oplossing voor verschillende huidindicaties zoals hyperpigmentatie, acne, acnelittekens en anti- aging zonder een langdurig herstelproces. Wij starten vanaf nu met deze peelings in onze praktijk.

Er zijn verschillende peelings variërend in sterkte. Van lichte die progressief resultaten boeken en slechts een kleine herstelperiode hebben tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben. Tijdens een intakegesprek is het mogelijk om een behandelplan op maat op te stellen, waarna we kunnen bepalen welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. DermaPeeling behandelingen zijn in kuurverband nodig om het gewenste resultaat te behalen en worden ondersteund door de juiste DermaQuest producten voor thuisgebruik om het optimale resultaat te behalen. Voor meer informatie kunt u terecht bij één van onze huidtherapeuten.

Wat is acne?

Acné is één van de meest voorkomende aandoeningen van onze huid. Het is een ontsteking van de talgklieren. De huid bevat veel talgklieren. De talgklieren produceren talg om de huid soepel te houden. De talgklieren monden uit in haarzakjes. Als de opening van de haarzakjes verstopt raken, ontstaat er acné.

Het ontstaan van acné is … https://huidtherapienoordlimburg.nl/acnetherapie/